Hereke Halısı Yıkama

Gül halı yıkama fabrikası Hereke halısı yıkama konusunda uzman bir kuruluştur. Adını Kocaeli’nin bir ilçesi olan Herekeden alan bu halılar gerçekten çok özel halıdır. Öyle ki Osmanlı zamanında özel olarak bölgedeki hereke dokuma fabrikasından ustalar getirtilerek Dolmabahçe Sarayında “Hereke Dokumahanesi “ adında bir atölye açılmış. Ve burada da hereke halısı dokumaya başlanmıştır. Hatta şöyle ki bu halıların daha sonra Saray dışında kullanılması yasaklanmıştır. Bugün Dolmabahçe Sarayında sergilenen halılar Hereke’ deki fabrika ve Dolmabahçe’deki atölyede dokunmuştur. Hereke halısı ipek ve yün üzerine ipek olacak şekilde iki türlü dokunur. Hereke halıları tescilli halılardır. İran halıları bile bu halıların önüne geçememiştir. Yedi dağın çiçeği en yaygın desenidir.

Hereke halısı yıkama

Hereke halısı nasıl yıkanır?

Hereke halısı yıkama nasıl olmalıdır? Yani bu kadar özel olan halıların yıkanması da basit değildir. Sonuç itibariyle dikkatsiz bir şekilde yıkanması demek halının bütün o muhteşem renk ve deseninin bir anda birbirine girip dağılması anlamına gelebilir. Bu nedenle öncelikle halı uygun bir halı yıkama şampuanı (naturel halı şampuanı tercih edilmelidir) ile hızlı bir şekilde fırçalanmalıdır (fırça olarak yumuşak uçlu seçilmelidir). Sonrasında ise yine hızlı bir şekilde üzerinden su sıyrılarak durulama yapılmalı ve sonrasında tek başına sıkılmalıdır. Eğer ki hereke halıları hakkında bilginiz yoksa kesinlikle yıkama işine girmemenizi öneririz. Bu anlamda işini iyi yaptığına inandığınız halı yıkama firmasına verin ve daha uzun yıllar halınızı güvence altında tutmaya devam edin.

Güngören halı yıkama firmamız hereke halılarınızı garantili olarak yıkamakta ve sorunsuz bir şekilde adresinize teslim etmektedir. Bunun yanında halı yıkama yöntemleri ile ilgili bilgi almak isterseniz şu sayfamıza da göz atabilirsiniz: https://gungorenhaliyikama.com/hali-yikama-yontemleri

Hereke halısı yıkama
Hereke halısı yıkama